30 yıl önce popüler olan bu oyunlar şimdi binlerce dolar değerinde

Pokemon kartları, Furbie'ler ve Kawasaki markalı bir enstrüman, açık artırmada binlerce dolara satılan onlarca yıllık ürünler arasında yer alıyor. 

Hatta nadir bulunan bir Super Mario 64 oyunu, bir satış etkinliğinde bir milyon doların üzerinde hasılat yaparak tarihin en pahalı video oyunu oldu.

Günümüzde nostaljik olan birçok oyuncak ya da koleksiyon parçası aslında yüksek fiyatlarla satabileceğiniz eşyalar olabilir. İşte evinizde toz toplayan ancak oldukça değerli olan bazı 1990'lar ürünleri...

KAWASAKI SAX-A-BOOM

Sax-A-Boom, Jack Black'in canlı konserlerinde kullandıktan sonra popülaritesi yeniden canlanan bir çocuk oyuncak enstrümanı olarak biliniyor.


Enstrüman ilk olarak 1998 yılında (Kawasaki adı altında oyuncak üretme lisansına sahip olan) DSI Toys tarafından pazarlandı ve son yirmi yıldır üretimi durduruldu.

Jack Black bağlantısı nedeniyle müzayede sitelerinde örnekler yüzlerce dolara el değiştiriyor.
Çoğu kişi, muhtemelen 20 dolar civarında bir fiyata satın aldıkları oyuncağı şu anda yaklaşık 700 dolara satıyor.

POKEMON CHARIZARD KARTI

Pokemon kartları arasında Charizard, sürekli olarak en değerli kart olarak ortaya çıktı. Bazı Charizard kartları, eBay gibi sitelerde 299.000 dolara kadar satılabiliyor; bu da onu, temel bir Pokémon Charizard kartı için şimdiye kadar ödenen en yüksek fiyat yapıyor.


Kart 1999'da piyasaya sürüldü ancak yalnızca 121 adet üretildi.

KID CUISINE FURBY

1998 yılında piyasaya sürülen Furbie'ler, çocuklarla yalnızca birkaç cümle kullanarak konuşabilen elektronik robotik oyuncaklardır.


Konuşan robot yaratıkların çoğu koleksiyonluk öğelerdir, ancak aralarında dondurulmuş gıda markasının ürünü olan Kid Cuisine modeli en çok öne çıkan oldu. 

Kids Cuisine Furbies artık rutin olarak 1.000 $'a kadar el değiştiriyor ve bazılarının fiyatı 2.500 $'a kadar çıkıyor.

DVD VE VHS KAYDEDİCİLER

Streaming platformlarının yükselişiyle hem DVD hem de VHS kaydedicilere sahip olan birleşik üniteler özellikle değerli bulunuyor. Bunlar çalışır durumdaysa genellikle 200 dolara veya daha fazlasına satılabilir, çünkü onları yenisini satın almak imkansızdır.


SÜPER MARIO 64 KARTUŞU 

2021 yazında, fabrikada mühürlenmiş nadir bir Super Mario 64 oyunu açık artırmada 1.560.000 dolara satıldı ve tüm zamanların en pahalı oyunu oldu.


Her kartuş değerli değildir (aslında Super Mario 64 genellikle 40 dolara satılıyor) ancak elinizde kapalı ve açılmamış bir versiyonu varsa binlerce dolar değerinde olabilir.

1997 yılında piyasaya sürülen oyun, 3 boyutlu oynanışa sahip ilk Mario oyunuydu ve tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen bir klasik haline geldi.

BEYAZ VE KIRMIZI P1 TAMAGOTCHI

Bip sesi çıkaran "dijital evcil hayvan" Tamagotchi, 90'ların ikonik oyuncaklarından biriydi (ve o zamandan beri, bugün çocukların gözdesi olacak şekilde yeniden piyasaya sürüldü).


Orijinal ('P1' Tamagotchis olarak biliniyor) günümüzün en koleksiyonluk Tamagotchis'leri arasında, beyaz ve kırmızı P1'ler 2500 $'a kadar el değiştiriyor.

BLACK LOTUS MAGIC THE GATHERING KARTI

Magic the Gathering'in rekabetçi oyunlarında yasaklanan kart, oyunun en değerli kartıdır; iki Black Lotus kartının açık artırmada 500 bin dolara satıldığı biliniyor.


Diğer birçok Magic the Gathering kartı yüzlerce, hatta binlerce fiyata satılıyor ancak milyarlarca kart basılmış olduğundan, nadir veya değerli olanlar, 100 bin $'a kadar düzenli olarak el değiştiriyor.

SEGA SATURN 

Sega'nın Saturn'ü hiçbir zaman Nintendo'nun rakibi N64'ün başarısını tam olarak elde edemedi, ancak model bugün koleksiyoncular tarafından ilgi görmeye devam ediyor.


Konsol, Panzer Dragoon ve Virtua Fighter gibi kült oyunlara rağmen Sega'nın ev konsolu pazarındaki hakimiyetindeki sonunun başlangıcı oldu.

Ancak yarı saydam gövdeli, sınırlı sayıda üretilen "This is Cool" Saturn de dahil olmak üzere bazı modeller özellikle koleksiyonluktur.

Bu konsollar rutin olarak 800 dolara kadar el değiştiriyor; çünkü şimdiye kadar sadece 30 bin adet üretilmiş.